Foto: The Majlis: A Meeting Place, Architectuur Biennale in Venetie, San Giorgio Maggiore, 2021

Reizende textiel architectuur tentoonstelling

Nu te zien: The Majlis: A Meeting Place

in 2020/201 werd Rajae gevraagd om de productie en presentatie van The Majlis: A Meeting Place tijdens de Architectuur Biënnale van Venetië onder haar hoede te nemen.

Voor deze presentatie van 6 maanden in de San Giorgio Maggiore werd oa een grote bruikleen overeenkomst gesloten met het Wereldmuseum waardoor Rotterdamse museale stukken te zien waren op de belangrijkste biënnale voor architectuur ter wereld. De tentoonstelling werd door internationale pers en door de curator van de Biënnale in Venetië lovend ontvangen. De catalogus van de tentoonstelling is daarna met een klein team van talenten gemaakt en door Thames & Hudson gedistribueerd. Ook werd er een virtuele versie van de tentoonstelling gemaakt.

Vervolg

Op 15 November 2022 zal The Majlis: A Meeting Place openen in the Old Palace in The National Museum of Qatar en t/m maart 2023 te zien zijn.

Rajae bemiddelde voor deze tentoonstelling de overeenkomst met het Nationaal Museum van Qatar en een donatie door Sheikha Al Mayassa Al Thani. Ook bemiddelde Rajae een overeenkomst met de museum winkels IN-Q voor de verkoop van het catalogus en crafts en bemiddelde een distributie deal met Roza publishing voor de verkoop en distributie van de catalogus in de regio.